Inden ceremonien, trak jeg kortet ”Winters’ End: Regeneration, Rebirth, Positive Outcome.”
Jeg blev rørt af det. Det ramte mig så godt. Jeg er allerede i en ny fase i livet efter den ”lette depression” jeg har været igennem det sidste år eller to. Den nye fase er startet relativt for nyligt. Kan ikke sætte fingeren på helt præcist hvornår.

Efter det første glas te gik der vel en time ca., hvor jeg lyttede til den afslappende, rolige musik – mens jeg ventede på nogen effekt. Så spurgte shamanen ud i rummet, om nogen havde brug for et glas nummer to.
Det har jeg haft brug for de forrige to ceremonier jeg har været med til, og som sagt mærkede jeg ingen effekt endnu, så jeg satte mig op med mit glas i hånd, og ventede på en omgang mere.
Jeg drak ca. en tredjedel af glasset, og væmmedes (som altid) ved smagen – men en stemme i mit hoved sagde ”stop nu. Vi er i gang.” – Det havde jeg da ikke bemærket, men jeg lagde mig ned og mærkede efter i kroppen. Så kunne jeg mærke et energifelt, som dækkede hele lokalet. Jeg lå lidt og ”mærkede” i energifeltet. Nogen satte deres glas på gulvet – og lyden blev til en energiladning som gik gennem mine arme. Det skete flere gange, når nogen hostede, mumlede eller på anden måde lavede en lyd. Det var dog ikke alle lyde der havde den effekt. Men hvilke lyde der gav effekten, og hvilke der ikke gjorde, fandt jeg ikke lige ud af.

Når man drikker Ayahuasca kan det ske at man kaster op. Det siges at man gennem sin "Purge" / "Purga" kaster det op, som man skal af med. Jeg vil gerne af med min underliggende utålmodighed, eller.. min egen ikke-accept af mig selv. Så jeg ligger på siden og prøver om jeg kan "kaste det op" i et stykke tid, med baljen parat.
Det sker ikke. Jeg opgiver det og ligger mig på ryggen igen.
”Du er den første mand i dit liv” Får jeg så besked på. Det er stemmen i mit hoved igen.
Jeg er ikke helt sikker på betydningen, men det dækker over at jeg ikke har en far, og gennem hele min barndom har kigget til forskellige mænd efter en faderfigur. Der var aldrig nogen der fyldte rollen for mig, men det har haft en stor betydning for dannelsen af mange af mine tanke- og reaktionsmønstre.
Jeg forstår at jeg fremadrettet begynder at arbejde med min tålmodighed med andre mennesker; mænd som kvinder. Jeg ser, at allerede gennem forberedelserne til den her Ayahuasca omgang, er der begyndt at falde en ny ro over mig. F.eks. kørte jeg ad landevejen ned til retreat stedet, i stedet for at tage motorvejen som jeg ellers plejer. Og stik imod sædvane kørte jeg på ingen måde aggressivt. Men til gengæld meget roligt og tålmodigt, uden at overhale biler som holdt fartbegrænsningen. Dette resonerer jeg lidt over, mens jeg ligger her, og får at vide at ”tiden er en illusion”. Hvad betyder det? At healingen begyndte allerede før jeg drak teen? Mens jeg gik gennem forberedelserne?

Jeg nyder musikken og følelsen af energifeltet som flyder gennem min krop, samt de stød-effekter som går gennem mine arme ind imellem, når der sker et eller andet i lokalet. Nogle gange kommer jeg til at smågrine af stødene. Nok fordi det overrasker mig hver gang, at effekten er så kraftig og fysisk.

Den kvindelige hjælpe-shaman, Synne, er hos mig. Hun har hånden først på mit hjerte, derefter på min mave, og til sidst på panden, mens hun laver nogle mærkelige lyde. Det er helt vildt spændende. Jeg er som et ængsteligt dyr der bliver beroliget. Jeg kan ikke rigtigt forklare det, men energifeltet er højspændt og mange af de elektriske stød går gennem kroppen imens hun er i gang. Det gør overhovedet ikke ondt, men det ryster kroppen igennem. Det er en meget behagelig effekt. Kort tid efter.. eller før..? kommer shamanen Bjarne over til mig, og messer nogle af de peruvianske remser mens han holder hånden på mit hjerte.

Jeg lytter intenst til musikken og shamanernes sang og remser, og suger det hele begærligt til mig. Jeg nyder det helt vildt. Jeg græder også ind imellem. Måske af lettelse, eller af glæde. Eller af medfølelse for min sidekammerat Arnold, som lige nu gennemlever sine traumer. Timerne går meget hurtigt. Da ceremonien lakker mod enden, tager jeg mit blindfold, eller (”Mindfold” som de kalder det :)) af.
Inde i midten af lokalet står en stor buket blomster: Jeg ser helt tydeligt, at de er levende. De trækker vejret på en måde.
Oppe i loftpladerne kan jeg også se nogle billeder af fantasidyr. Der er en slags bamse der har et næb som en undulat. Der kommer også en 3D version af Anders Ands hoved. Okay så… Nu har Anders And 3 øjne. Men så er det ved at være forbi, og de søde guides kommer ind, først med frisk frugt i store mængder. Bagefter serveres der også ostemadder. Virkelig lækkert, efter 1½ dags faste kun med vand :)